Personal

Lina – Rektor

Jag heter Lina Ericson och bor här i Eskilstuna med min lilla blandrashund Jamie. Jag tog min examen från förskollärarutbildningen i juni 2019. 
Jag har också arbetat inom hotell och restaurang branschen i många år och även som personlig assistent.
Min första vända på Kotten var 2014 då jag började med praktik här innan jag kom in på förskollärarprogrammet på MDH. Jag har sedan dess varit kvar som vikarie till och från och jobbar nu heltid. Jag trivs väldigt bra och är tacksam över att få vara med på barnens resa under sin förskoletid.
Att jag som pedagog varje dag kan ge barnen värme, kärlek och en trygg famn att vara i, ser jag som en väldigt betydelsefull uppgift jag har. För mig är det viktigt att barn får känna sig sedda och hörda. Att får vara med att stötta, utmana och uppmuntra barnen när de bygger sin grund inför livets alla vägar känns väldigt intressant och roligt.

Evelina – Barnskötare

Mitt namn är Evelina Stigsdotter och jag arbetar som barnskötare här på Kotten. Jag bor i Eskilstuna med min man och dotter. Jag har jobbat på en kommunal förskola i 5år innan jag påbörjade min tjänst här på kotten. Jag har en del erfarenhet utav vissa funktionsvariationer hos barn. Som pedagog är jag trygg, lyhörd och energisk. För mig är det viktigt att barnen tycker lärandet är lustfyllt, att dom känner sig sedda och att alla känner sig inkluderade. Utöver det älskar jag fantasilekar, fixa iordning anpassade lärmiljöer och har alltid nära till skratt!

Rand – Barnskötare

Rand arbetar som barnskötare, hon har ett långvikariat här hos oss till sommaren. Rand är lekfull, tålmodig och väldigt omtyckt bland barn, personal och föräldrar!

Yvonnne – Förskolekock

Jag arbetar som kock på Kotten. Jag är även utbildad barnskötare och har arbetat inom barnomsorgen sedan 1980 men har haft ett avbrott på 8 år då jag drev egen café-, restaurang- och kioskverksamhet. Jag och min man har en dotter och vi bor i Eskilstuna. Mitt stora fritidsintresse är kultur av olika slag, såsom teater, film, musik, litteratur och konst (har en 2-årig estetisk utbildning). Jag medverkar som artist i Eskilstunarevyn sedan 2001 och innan dess spelade jag teater med Scenknuten. Har även ett förflutet som dansbandssångerska.
Som kock på Kotten tycker jag det är viktigt att förskolebarnen får en så bra matupplevelse som möjligt som väcker sinnena och lockar till lust och nyfikenhet att prova nya smaker. Maten ska också bygga en bra grund för barnen och ge goda matvanor. Jag värnar mycket om djur, natur och miljö, därför försöker jag laga ekologisk mat.

Vikarier

Jenny

Jenny har jobbat som vikarie hos oss men nu utbildar sig till förskollärare. Efter examen påbörjar hon en förskollärartjänst på heltid här på kotten!

Hej jag heter Jenny och jag är vikarie på Kotten. Jag studerar till förskollärare och tar min examen juni 2022. Jag har tidigare haft mina barn på Kotten, så det har länge varit en plats som ligger mig varmt om hjärtat. Att få vara med kottarna och upptäcka världen och stötta dem inför skolvärlden är något jag värdesätter högt.