Personal

Lina – Rektor

Jag heter Lina Ericson och bor här i Eskilstuna med min lilla blandrashund Jamie. Jag tog min examen från förskollärarutbildningen i juni 2019. 
Jag har också arbetat inom hotell och restaurang branschen i många år och även som personlig assistent.
Min första vända på Kotten var 2014 då jag började med praktik här innan jag kom in på förskollärarprogrammet på MDH. Jag har sedan dess varit kvar som vikarie till och från och jobbar nu heltid. Jag trivs väldigt bra och är tacksam över att få vara med på barnens resa under sin förskoletid.
Att jag som pedagog varje dag kan ge barnen värme, kärlek och en trygg famn att vara i, ser jag som en väldigt betydelsefull uppgift jag har. För mig är det viktigt att barn får känna sig sedda och hörda. Att får vara med att stötta, utmana och uppmuntra barnen när de bygger sin grund inför livets alla vägar känns väldigt intressant och roligt.

Malin – Barnskötare

Mitt namn är Malin och jag bor här i Eskilstuna tillsammans med min katt Nelly och min sambo. Jag tog studenten juni 2020 från barn och fritids programmet på Rinmangymnasiet och har sen dess jobbat som vikarie på lite olika förskolor. Nu jobbar jag här på kotten, till början som vikarie lite till och från men nu finns jag här på heltid.

Jag trivs väldigt bra här och ser verkligen fram emot att få vara delaktig i barnens lärande och utveckling, samt att jag kan ge de en trygg famn att finna tröst i eller bara få mysa i, värme och kärlek, och en hel del bus också, ser jag som en meningsfull uppgift. Att ha fått chansen att få vara med och stötta, uppmuntra och utmana barnen när de bygger upp sina grunder och kunskaper inför livet och även inför skoltiden, upplever jag väldigt givande och roligt.

Yvonnne – Förskolekock

Jag arbetar som kock på Kotten. Jag är även utbildad barnskötare och har arbetat inom barnomsorgen sedan 1980 men har haft ett avbrott på 8 år då jag drev egen café-, restaurang- och kioskverksamhet. Jag och min man har en dotter och vi bor i Eskilstuna. Mitt stora fritidsintresse är kultur av olika slag, såsom teater, film, musik, litteratur och konst (har en 2-årig estetisk utbildning). Jag medverkar som artist i Eskilstunarevyn sedan 2001 och innan dess spelade jag teater med Scenknuten. Har även ett förflutet som dansbandssångerska.
Som kock på Kotten tycker jag det är viktigt att förskolebarnen får en så bra matupplevelse som möjligt som väcker sinnena och lockar till lust och nyfikenhet att prova nya smaker. Maten ska också bygga en bra grund för barnen och ge goda matvanor. Jag värnar mycket om djur, natur och miljö, därför försöker jag laga ekologisk mat och genom vårt Grön Flaggarbete att påverka barnen till att se djur och natur med öppna ögon och att lära sig vara rädd om dessa samt medverka till att skapa en bra miljö som leder till hållbar utveckling

Vikarier

Jenny

Jenny är vår stående vikarie som utbildar sig till förskollärare. Jenny är en riktig ”Kotte” och vi är otroligt glada över att ha henne hos oss.

Hej jag heter Jenny och jag är vikarie på Kotten. Jag studerar till förskollärare och tar min examen juni 2022. Jag har tidigare haft mina barn på Kotten, så det har länge varit en plats som ligger mig varmt om hjärtat. Att få vara med kottarna och upptäcka världen och stötta dem inför skolvärlden är något jag värdesätter högt.