Personal

Lina – Rektor

Jag heter Lina Ericson och bor här i Eskilstuna med min lilla blandrashund Jamie. Jag tog min examen från förskollärarutbildningen i juni 2019. 
Jag har också arbetat inom hotell och restaurang branschen i många år och även som personlig assistent.
Min första vända på Kotten var 2014 då jag började med praktik här innan jag kom in på förskollärarprogrammet på MDH. Jag har sedan dess varit kvar som vikarie till och från och jobbar nu heltid. Jag trivs väldigt bra och är tacksam över att få vara med på barnens resa under sin förskoletid.
Att jag som pedagog varje dag kan ge barnen värme, kärlek och en trygg famn att vara i, ser jag som en väldigt betydelsefull uppgift jag har. För mig är det viktigt att barn får känna sig sedda och hörda. Att får vara med att stötta, utmana och uppmuntra barnen när de bygger sin grund inför livets alla vägar känns väldigt intressant och roligt.

Jenny – Förskollärare

Jag heter Jenny Wadman och jag bor i Eskilstuna med min man och våra två barn. Jag tog min förskollärarexamen i juni 2022 och har även tidigare yrkeserfarenhet av personlig assistans, äldreomsorg och boendestöd. Jag har haft olika roller på Kotten. Som förälder, styrelsemedlem, vikarie och nu är jag anställd på heltid som förskollärare. Kotten är en plats som alltid legat mig varmt om hjärtat och jag är tacksam för att jag får vara med och stötta barnen inför skolvärlden. Jag brinner extra mycket för dramapedagogik och jag klär gärna ut mig och spexar tillsammans med barnen. Jag tycker också om att spendera tid utomhus tillsammans med kottarna och utforska allt vad naturen har att erbjuda. Att få vara en del av barnens så viktiga förskoletid och stötta dem i deras utveckling känns för mig väldigt viktigt och värdefullt.

Evelina – Barnskötare

Mitt namn är Evelina Stigsdotter och jag arbetar som barnskötare här på Kotten. Jag bor i Eskilstuna med min man och dotter. Jag har jobbat på en kommunal förskola i 5år innan jag påbörjade min tjänst här på kotten. Som pedagog är jag trygg, lyhörd och energisk. För mig är det viktigt att barnen tycker lärandet är lustfyllt, att dom känner sig sedda och att alla känner sig inkluderade. Utöver det älskar jag fantasilekar, fixa iordning anpassade lärmiljöer och har alltid nära till skratt!

Yvonne – Förskolekock

Jag arbetar som kock på Kotten. Jag är även utbildad barnskötare och hjälper till i barngruppen. Jag har arbetat på Kotten sedan 2002 och totalt inom barnomsorgen sedan 1980 men haft ett avbrott på 8 år då jag drev egen café-, restaurang- och kioskverksamhet.  Jag bor i Eskilstuna tillsammans med min man och dotter. Mitt stora fritidsintresse är kultur av olika slag, såsom teater, film, musik, sång, litteratur och konst (har en 2-årig estetisk utbildning).  Som kock på Kotten tycker jag att det är viktigt att förskolebarnen får en så bra matupplevelse som möjligt som väcker sinnena och lockar till lust och nyfikenhet att prova nya smaker. Maten ska också bygga en bra grund för barnen och ge goda matvanor. Jag tycker mycket om ordet Matglädje och allt vad det innebär. Jag värnar mycket om djur, natur och miljö och tycker därför att det är viktigt att jobba med produkter som är ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade.

Vikarier

Rand, Felicia, Lukas och Riwa(kök).