Personal

Agneta – Föreståndare/Förskollärare

image1
Jag är förskolechef på Kotten. Jobbade tidigare över 25 år i Eskilstuna Kommuns barnomsorg/skola. Är även utbildad barnskötare och har jobbat på BB och prematuravdelning. Har snart varit på Kotten 17 år. Är gift med Peter sen 35 år. Vi har tre utflugna barn samt tre barnbarn och två chihuahuahundar.

Jag brinner för mitt uppdrag och är starkt engagerad i förskolebarnens vardag. Med min långa erfarenhet så finns jag som ett betydande stöd för både barn, personal och föräldrar. På Kotten vill vi ge barnen grundtrygghet, upplevelser, det pedagogiska lärandet och att dom har inflytande och känner delaktighet i grupprocessen. Vi följer läroplan och är certifierade i Grön Flagg.

Personligen tycker jag om att vara ute med Kottarna i skog och mark. Dom äldre barnen besöker en närliggande skola för att ha idrott/rörelse en gång i veckan. Mycket uppskattat! Musik, rytmik och dans tilltalar mig som pedagog. På Kotten växer barnen socialt, kunskapsmässigt och kroppsligt i en trygg tillvaro. Vi står för det lustfyllda lärandet! En gång i veckan träffas Femårsgruppen med Björnligans föräldrakooperativ, vilket är värdefullt.

Sara – Barnskötare

image1

Jag är Sara Wiström 38 år. Avslutade Barn – och Fritidsprogrammet 1998 och sedan dess har jag arbetat de flesta år kooperativt inom barnomsorg.

Det bästa med att få jobba på ett föräldrakooperativ, är att man får chansen att kunna arbeta nära och tillsammans med barnets familj, det leder till att man kan stötta och stimulera barnet på ett bra metodiskt sätt med pedagogisk kunskap i ryggsäcken.

Att arbeta med människor och att varje dag få ge barnen värme och kärlek samtidigt som de får bli sedda betyder oerhört mycket för mig.

Att upptäcka naturen tillsammans med barnen är underbart.
Skapande och rörelseglädje  ligger mig också varmt om hjärtat.

Att få arbeta nära barn som har behov av extra stöd, passar mig bra, då jag gärna använder tecken i min kommunikation.

Jag bor ensam i stan med mina 2 tonårsbarn. Utöver att jag är en hip hop -& innebandymamma, så arbetar jag extra som vattengympaledare och babysiminstruktör…
Att träna och äta hälsosamt är en naturlig del av min vardag och jag peppar gärna andra att få in mer rörelseglädje och värna om sin hälsa och äta hälsosammare. Jag har insett att det främjar till välmående för både mig och min familj.

Sandra – Barnskötare

image1

Jag heter Sandra Nilsson och är 39 år. Bor i Borsökna utanför Eskilstuna tillsammans med min man och våra två barn. Jag avslutade min barnskötarutbildning 1997 och började omgående arbeta på en kommunal förskola i Eskilstuna.

Har under många år arbetat med ledarskap, både yrkesmässigt men också inom idrott. Har själv varit aktiv inom Eskilstuna United, dels som fotbollsspelare men också som ungdomsledare. Idag kan man se mig spela fotboll i Triangelns IK i division 2, trots mina 39 år! Fortfarande lika roligt idag som det var för 30 år sedan.

Jag är ”rörelseinspiratör” för konceptet Mini-Röris från Friskis&Svettis, det är något som jag tycker är kul att använda så fort tillfälle ges. Mini-Röris finns stående på schemat och det utövar vi minst en gång i veckan. All rörelse är nyttig och viktig för vår hälsa, det vill jag att barnen skall ha med sig i sin ”ryggsäck” när de går vidare till skolans värld.

Jag älskar att vara ute i naturen och lära barnen om det jag kan om naturens mångfald. Det känns underbart att somna ovaggad på kvällen efter en dag i skogen med våra härliga ”kottebarn”. Grön Flagg som vi arbetar med på Kotten är mitt ansvarsområde, ett mycket inspirerande och kul arbete vi får göra tillsammans med våra barn. Tänk vad mycket vi kan lära den nya generationens barn, vi ska vara rädda om vår planet, vi har trots allt bara en…

Yvonne – Kokerska

_MG_4476
Jag arbetar som kokerska på Kotten och ansvarar också för den dagliga städningen. Jag är även utbildad barnskötare och har arbetat inom barnomsorgen sedan 1980 men har haft ett avbrott på 8 år då jag drev egen café-, restaurang- och kioskverksamhet. Jag och min man har en dotter och vi bor i Eskilstuna. Mitt stora fritidsintresse är kultur av olika slag, såsom teater, film, musik, litteratur och konst (har en 2-årig estetisk utbildning). Jag medverkar som artist i Eskilstunarevyn sedan 2001 och innan dess spelade jag teater med Scenknuten. Har även ett förflutet som dansbandssångerska.

Som kokerska på Kotten tycker jag det är viktigt att förskolebarnen får en så bra matupplevelse som möjligt som väcker sinnena och lockar till lust och nyfikenhet att prova nya smaker. Maten ska också bygga en bra grund för barnen och ge goda matvanor. Jag värnar mycket om djur, natur och miljö, därför försöker jag i och med vår Krav-certifiering och vårt Grön Flaggarbete att påverka barnen till att se djur och natur med öppna ögon och att lära sig vara rädd om dessa samt medverka till att skapa en bra miljö som leder till hållbar utveckling.