Personal

Lina – Rektor

Jag heter Lina Ericson och bor här i Eskilstuna med min lilla blandrashund Jamie. Jag tog min examen från förskollärarutbildningen i juni 2019. 
Jag har också arbetat inom hotell och restaurang branschen i många år och även som personlig assistent.
Min första vända på Kotten var 2014 då jag började med praktik här innan jag kom in på förskollärarprogrammet på MDH. Jag har sedan dess varit kvar som vikarie till och från och jobbar nu heltid. Jag trivs väldigt bra och är tacksam över att få vara med på barnens resa under sin förskoletid.
Att jag som pedagog varje dag kan ge barnen värme, kärlek och en trygg famn att vara i, ser jag som en väldigt betydelsefull uppgift jag har. För mig är det viktigt att barn får känna sig sedda och hörda. Att får vara med att stötta, utmana och uppmuntra barnen när de bygger sin grund inför livets alla vägar känns väldigt intressant och roligt.

Linn – Barnskötare

Jag heter Linn Runfeldt och jag jobbar på  kotten som barnskötare. Jag tog studenten från barn och fritidsprogrammet 2021. Jag har sen dess varit vikarie på olika förskolor och även provat på andra yrken. Att få jobba på kotten innebär att jag får göra de jag älskar mest, att få vara med barnen under deras mest lärorika år i livet. Som pedagog är jag trygg, lyhörd och förstående, och jag arbetar alltid utifrån barnens individuella nivåer och intressen. I övrigt så är jag en glädjespridare som gärna spenderar min fritid med vänner & familj. 

Felicia – Barnskötare

Mitt namn är Felicia Rydh och jag jobbar som barnskötare här på kotten. Jag bor i Eskilstuna med min familj som består av en lillasyster, mamma, pappa och massa djur, har även en storasyster som inte bor hemma. Tidigare har jag jobbat som vikarie här på kotten men även på kommunal förskola som vikarie, och även inom andra yrken. Som pedagog är jag lyhörd, glad, har alltid öppna armar för barnen, ger barn en trygg famn att vara i. För mig är det viktigt att barns intressen och barnens behov blir sedda. Jag trivs väldigt bra här på kotten och under nästa år när jag går över på 50% hade jag tänkt att kombinera med att börja plugga till förskollärare.

Evelina – Barnskötare

Mitt namn är Evelina Stigsdotter och jag arbetar som barnskötare på Kotten. Jag bor i Eskilstuna med min man och min dotter. Jag arbetade på en kommunal förskola i 5år innan jag påbörjade min tjänst här på kotten. Som pedagog är jag bra på att se det spontana lärandet, skapa trygghet hos både barn och vårdnadshavare och att fixa anpassade lärmiljöer utefter barnens behov! För mig är det viktigt att barnen tycker lärandet är lustfyllt, att dom känner sig sedda och att alla känner sig inkluderade!

Yvonne – Förskolekock

Jag arbetar som kock på Kotten. Jag är även utbildad barnskötare och hjälper till i barngruppen. Jag har arbetat på Kotten sedan 2002 och totalt inom barnomsorgen sedan 1980 men haft ett avbrott på 8 år då jag drev egen café-, restaurang- och kioskverksamhet.  Jag bor i Eskilstuna tillsammans med min man och dotter. Mitt stora fritidsintresse är kultur av olika slag, såsom teater, film, musik, sång, litteratur och konst (har en 2-årig estetisk utbildning).  Som kock på Kotten tycker jag att det är viktigt att förskolebarnen får en så bra matupplevelse som möjligt som väcker sinnena och lockar till lust och nyfikenhet att prova nya smaker. Maten ska också bygga en bra grund för barnen och ge goda matvanor. Jag tycker mycket om ordet Matglädje och allt vad det innebär. Jag värnar mycket om djur, natur och miljö och tycker därför att det är viktigt att jobba med produkter som är ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade.

Vikarier

Lukas och Riwa(kök).